top of page
_MG_1532.JPG

Welkom bij KONINKLIJKE HARMONIE DEMERGALM GODSHEIDE vzw

De gezelligste harmonie van Godsheide en omstreken!

AANKOMENDE EVENEMENTEN

AFFICHE openlucht repetitie 05.07.24 KHDG_1.png

AGENDA VOOR LEDEN

KHDG 2024_5.png
DSC_0044.JPG

WIE WIJ ZIJN

Muzikaal talent of niet, iedereen is bij ons welkom! Zowel onze harmonie zelf, als het hele team erachter kunnen altijd een extra paar helpende handen gebruiken. En natuurlijk spelen we liever voor een volle, dan voor een lege zaal...
We verwelkomen je dan ook met veel plezier op een van onze volgende activiteiten of uitstappen!

DSC_0060.JPG

ONZE GESCHIEDENIS

Toen een muzikant van de harmonie van Beverst zich in Godsheide gevestigd had en de jaarlijkse processie opluisterde met het Te velde voor trompet en klaroen, kwamen enkele muziekliefhebbers op het idee om op zoek te gaan naar instrumenten om zelf een muziekvereniging op te richten. Bij de harmonie van Beverst vonden ze drie klaroenen en een trompet. Vervolgens werd Yvan Bollen aangesproken om een trommelkorps te vormen.  Hij leerde zeventien jongeren trommelen op de oude trommels van de harmonie van Kermt. Samen met de blaasinstrumenten vormden zij in 1963 een mooi korps .

Stilaan groeide de groep en de instrumenten van Harmonie Heilig Hart Maasmechelen werden overgenomen om op te oefenen. In 1968 werd de naam “Harmonie Demergalm” boven de doopvont gehouden. Die naam was geïnspireerd op de Demer, die door Godsheide stroomt. Onder leiding van Werner Heleven werd aan de harmonie een majorettekorps toegevoegd. In 1975 kocht de harmonie een officieel vaandel aan met een schenkende meter en peter. In 1976-1977 werd onder de bezieling van Guido Gielis een jeugdharmonie opgericht.

Dankzij de jaarlijkse Vlaamse kermis en later de muziekfeesten bleef de financiële situatie van de vereniging in evenwicht. In 2013 vierde de harmonie haar 50 jarige bestaan waardoor zij de titel “Koninklijke harmonie” kreeg.

Sinds haar ontstaan heeft Harmonie Demergalm verschillende dirigenten gekend. In chronologische volgorde: Guido Gielis, Tony Vanderstraeten, Brigitte Bellen, Greet Vancluysen en opnieuw  Brigitte Bellen. Vanaf 2017 nam Filip Ceunen de taak van dirigent op zich, en in 2023 nam Jörgen Backus het stokje van hem over als nieuwe dirigent.

Van 2020 tot 2023 startte een nieuwe slagwerkgroep onder leiding van dirigent Kris Vanelderen.

In 2021 werd de vereniging een vzw en werd een nieuw verjongd bestuur verkozen.​

Momenteel bestaat de KH Demergalm Godsheide vzw uit een veertigtal muzikanten en een twintigtal vrijwilligers met als voorzitter Jan Nijsen en als dirigent Jörgen Backus.

GALACONCERT 2019

fotoalbum

“Don’t only practice your art, but force your way into its secrets”

Ludwig van Beethoven

CONTACT

Kiezelstraat 118 3500 Hasselt

info AT demergalm.be

  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page