top of page
DSC_0224.JPG

WELKOM BIJ KONINKLIJKE HARMONIE DEMERGALM GODSHEIDE

De gezelligste harmonie van Godsheide en omstreken

Home: Welkom
Home: Galerij

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Italaanse avond 2 december 1.png

ITALIAANSE AVOND

Zaterdagavond 2 december 2023

Beste vrienden, dorpsgenoten & sympathisanten

Naar jaarlijkse traditie richt de Koninklijke Harmonie Demergalm Godsheide ook dit jaar een culinaire avond in. We verwennen jullie graag ten voordele van onze vereniging op zaterdagavond 2 december 2023.

Alle details vind je aan de binnenzijde van deze folder. Gelieve jullie inschrijving zeker tijdig door te geven (ten laatste 25 november 2023). Dit kan via overschrijving, e-mail, telefoon, persoonlijk bij onze leden, of op onze wekelijkse repetitie in het ontmoetingscentrum, elke vrijdag vanaf 20u.

Leden en bestuur van de Koninklijke Harmonie Demergalm Godsheide zullen jullie aanwezigheid op deze avond ten zeerste op prijs stellen. Dankzij jullie steun kan onze vereniging blijven investeren in een mooie muzikale toekomst!

KH Demergalm Godsheide verwelkomt iedereen die ons muzikaal wil versterken elke vrijdagavond van 20u.tot 22u met open armen. Ook als sympathisant, bestuurslid en/of logistiek medewerker ben je steeds welkom!

Inschrijven enkel vooraf via overschrijving op BE41 7370 5752 7410 met vermelding van naam, uur & aantal personen of door het bezorgen van de inschrijvingsstrook (met gepast bedrag) op één van de onderstaande adressen en dit uiterlijk op 25 november 2023.

MENU

€ 25 / € 15 (-12j.)


Aperitief

Soep van de dag

Pastabuffet

(ook vegetarisch en vis)

Dessert


Je mag uiteraard ook het formulier hierlangs met gepast bedrag bezorgen aan één van onze leden.

  

Silvester Steegmans      Kleinstraat 59 - 3500 Hasselt                 0493 72 29 67

Jan Nijsen                     Luchtvaartstraat 91 – 3500 Hasselt        0498 31 37 10

Leo & Marleen Nijsen    Vossenbergstraat 6 – 3500 Hasselt

DSC_0044.JPG

KERSTCONCERT

Vrijdag 22 december 2023

Kerstconcert in de kerk van Godsheide.
Meer info volgt.

Home: Aankomende producties

AGENDA VOOR LEDEN

2023_3.png
Home: Afbeelding

MET DANK AAN
ONZE SPONSORS!

Wil je ons ook ondersteunen?

santi hair 2022 (1).jpg
hermes.png
yolean.jpg
Home: Over
DSC_0044.JPG

WIE WIJ ZIJN

Muzikaal talent of niet, iedereen is bij ons welkom! Zowel onze harmonie zelf, als het hele team erachter kunnen altijd een extra paar helpende handen gebruiken. En natuurlijk spelen we liever voor een volle, dan voor een lege zaal...
We verwelkomen je dan ook met veel plezier op een van onze volgende activiteiten of uitstappen!

Home: Over
DSC_0060.JPG

ONZE GESCHIEDENIS

Toen een muzikant van de harmonie van Beverst zich in Godsheide gevestigd had en de jaarlijkse processie opluisterde met het Te velde voor trompet en klaroen, kwamen enkele muziekliefhebbers op het idee om op zoek te gaan naar instrumenten om zelf een muziekvereniging op te richten. Bij de harmonie van Beverst vonden ze drie klaroenen en een trompet. Vervolgens werd Yvan Bollen aangesproken om een trommelkorps te vormen.  Hij leerde zeventien jongeren trommelen op de oude trommels van de harmonie van Kermt. Samen met de blaasinstrumenten vormden zij in 1963 een mooi korps .

Stilaan groeide de groep en de instrumenten van Harmonie Heilig Hart Maasmechelen werden overgenomen om op te oefenen. In 1968 werd de naam “Harmonie Demergalm” boven de doopvont gehouden. Die naam was geïnspireerd op de Demer, die door Godsheide stroomt. Onder leiding van Werner Heleven werd aan de harmonie een majorettekorps toegevoegd. In 1975 kocht de harmonie een officieel vaandel aan met een schenkende meter en peter. In 1976-1977 werd onder de bezieling van Guido Gielis een jeugdharmonie opgericht.

Dankzij de jaarlijkse Vlaamse kermis en later de muziekfeesten bleef de financiële situatie van de vereniging in evenwicht. In 2013 vierde de harmonie haar 50 jarige bestaan waardoor zij de titel “Koninklijke harmonie” kreeg.

Sinds haar ontstaan heeft Harmonie Demergalm verschillende dirigenten gekend. In chronologische volgorde: Guido Gielis, Tony Vanderstraeten, Brigitte Bellen, Greet Vancluysen en opnieuw  Brigitte Bellen. Vanaf 2017 nam Filip Ceunen de taak van dirigent op zich, en in 2023 nam Jörgen Backus het stokje van hem over als nieuwe dirigent.

Van 2020 tot 2023 startte een nieuwe slagwerkgroep onder leiding van dirigent Kris Vanelderen.

In 2021 werd de vereniging een vzw, en werd een nieuw verjongd bestuur verkozen.​

Momenteel bestaat de KH Demergalm Godsheide vzw uit een veertigtal muzikanten en een twintigtal vrijwilligers met als voorzitter Jan Nijsen en als dirigent Jörgen Backus.

Home: Geschiedenis

GALACONCERT 2019

fotoalbum

Home: Tekst
Home: Galerij

“Don’t only practice your art, but force your way into its secrets”

Ludwig van Beethoven

Home: Citaat

CONTACT

Kiezelstraat 118 3500 Hasselt

info AT demergalm.be

  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
Home: Contact
bottom of page