top of page
DSC_0224.JPG

WELKOM BIJ KONINKLIJKE HARMONIE DEMERGALM GODSHEIDE

De gezelligste harmonie van Godsheide en omstreken

Home: Welkom
K.H. Demergalm Godsheide o.l.v. Jörgen Bachus (3).png
Home: Afbeelding

AANKOMENDE EVENEMENTEN

K.H. Demergalm Godsheide o.l.v. Jörgen Bachus (3).png

LENTECONCERT

7 mei 2023

Concert om 15u in het Ontmoetingscentrum Godsheide

Gratis inkom!

Home: Aankomende producties

MET DANK AAN
ONZE SPONSORS!

Wil je ons ook ondersteunen?

santi hair 2022 (1).jpg
hermes.png
yolean.jpg
Home: Over
DSC_0044.JPG

WIE WIJ ZIJN

Muzikaal talent of niet, iedereen is bij ons welkom! Zowel onze harmonie zelf, als het hele team erachter kunnen altijd een extra paar helpende handen gebruiken. En natuurlijk spelen we liever voor een volle, dan voor een lege zaal...
We verwelkomen je dan ook met veel plezier op een van onze volgende activiteiten of uitstappen!

Home: Over
DSC_0060.JPG

ONZE GESCHIEDENIS

Toen een muzikant van de harmonie van Beverst zich in Godsheide gevestigd had en de jaarlijkse processie opluisterde met het Te velde voor trompet en klaroen, kwamen enkele muziekliefhebbers op het idee om op zoek te gaan naar instrumenten om zelf een muziekvereniging op te richten. Bij de harmonie van Beverst vonden ze drie klaroenen en een trompet. Vervolgens werd Yvan Bollen aangesproken om een trommelkorps te vormen.  Hij leerde zeventien jongeren trommelen op de oude trommels van de harmonie van Kermt. Samen met de blaasinstrumenten vormden zij in 1963 een mooi korps .

Stilaan groeide de groep en de instrumenten van Harmonie Heilig Hart Maasmechelen werden overgenomen om op te oefenen. In 1968 werd de naam “Harmonie Demergalm” boven de doopvont gehouden. Die naam was geïnspireerd op de Demer, die door Godsheide stroomt. Onder leiding van Werner Heleven werd aan de harmonie een majorettekorps toegevoegd. In 1975 kocht de harmonie een officieel vaandel aan met een schenkende meter en peter. In 1976-1977 werd onder de bezieling van Guido Gielis een jeugdharmonie opgericht.

Dankzij de jaarlijkse Vlaamse kermis en later de muziekfeesten bleef de financiële situatie van de vereniging in evenwicht. In 2013 vierde de harmonie haar 50 jarige bestaan waardoor zij de titel “Koninklijke harmonie” kreeg.

Sinds haar ontstaan heeft Harmonie Demergalm verschillende dirigenten gekend. In chronologische volgorde: Guido Gielis, Tony Vanderstraeten, Brigitte Bellen, Greet Vancluysen en opnieuw  Brigitte Bellen. Sinds 2017 neemt Filip Ceunen de taak van dirigent op zich.

In 2020 startte een nieuwe slagwerkgroep onder leiding van dirigent Kris Vanelderen.

In 2021 werd de vereniging een vzw, en werd een nieuw verjongd bestuur verkozen.

Begin 2023 startte Jörgen Backus als nieuwe dirigent.

Momenteel bestaat de KH Demergalm Godsheide vzw uit een vijfenveertigtal muzikanten en een twintigtal met als voorzitter Jan Nijsen en als dirigent Jörgen Backus.

Home: Geschiedenis

GALACONCERT 2019

fotoalbum

Home: Tekst
Home: Galerij

“Don’t only practice your art, but force your way into its secrets”

Ludwig van Beethoven

Home: Citaat

CONTACT

Kiezelstraat 118 3500 Hasselt

info AT demergalm.be

  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
Home: Contact
bottom of page