DSC_0224.JPG

WELKOM BIJ KONINKLIJKE HARMONIE DEMERGALM GODSHEIDE

De gezelligste harmonie van Godsheide en omstreken

 

UPDATE AGENDA ZOMERMAANDEN

15 juli 2021

Beste leden


Zoals beloofd, bij deze nog even schriftelijk de agenda voor de volgende maanden.

Repetities: elke vrijdag zonder onderbreking gedurende de hele zomer (Timpana op dinsdag). Gelieve steeds aan te melden op aanwezigheden@demergalm.be. Uitzonderlijk zonder aanmelden kan ook, maar gelieve dit zeker te melden als je binnenkomt, zodat we een stoel kunnen bijzetten.


Uitstappen: wegens beperkte beschikbaarheid muzikanten doen we de processie uitzonderlijk alleen met Timpana, Kris coördineert. Verdere uitstappen dienen nog bekeken te worden, maar buiten de traditionele 1 & 11 november staat nog niets vast.


Algemene vergadering: we kijken hiervoor naar eind augustus/begin september, met enkele voorbereidende vergaderingen in augustus. Deze info wordt ook gecommuniceerd zodra ze bevestigd is.Muzikale groeten

Team Covid KHDG

REPETITIES HERNEMEN WEER VANAF 18 JUNI

6 juni 2022

Beste muzikanten en medewerkers


We kunnen jullie eindelijk goed nieuws brengen! 


Onze repetities zullen terug heropstarten volgende week vrijdag 18 juni, om 20u.

Ook onze percussiegroep Timpana start terug op volgende week dinsdag 15 juni, verdere communicatie hierrond loopt via Kris. 

Aanwezigheid op voorhand bevestigen via aanwezigheden@demergalm.be is nog steeds verplicht voorlopig voor elke repetitie. Een mailtje vanuit je persoonlijk adres met in de titel 'ik ben aanwezig xx/xx' is voldoende, of via een ander mailadres met in de titel 'xxxx is aanwezig xx/xx'.


De maximumbezetting van 29 personen (1 per 10 m²) is niet meer van toepassing, waardoor we niemand moeten weigeren gelukkig. De overige COVID-maatregelen blijven van kracht (2 meter afstand tussen stoelen, de dirigent in zijn aquarium, ...). Voor specifieke vragen en/of opmerkingen kan je altijd bij Kris, Roel & mezelf terecht. Ook ons 'horecagedeelte' moeten we nog even bekijken, maar vermoedelijk zal dit de eerste repetitie nog niet beschikbaar zijn. We houden jullie hierover verder op de hoogte.


Verdere afspraken over de kalender van de rest van het jaar worden in samenspraak met de werkgroepen en jullie gemaakt tijdens de eerste repetities.

Wij verwachten uiteraard dat we het ergste achter de rug hebben en nu onze vereniging terug stelselmatig kunnen opschalen.


Voor de nog in te plannen algemene vergadering (met het doel om VZW te worden) kijken we momenteel naar eind augustus, in de hoop dat we dan alles iets comfortabeler kunnen houden zonder een uitgebreid online luik.
Ook hierover houden we jullie nog op de hoogte.


Hopelijk tot snel op één van de volgende repetities!

HEROPSTART REPETITIES IN VOORBEREIDING

22 mei 2021

Beste muzikanten en medewerkers


Zoals verschillenden van jullie al gemerkt hebben, verwacht VLAMO dat wij terug mogen heropstarten vanaf 9 juni. 11 juni zou dan de eerste repetitie kunnen zijn.


We zijn momenteel de situatie van kortbij aan het opvolgen, maar helaas is er nog geen definitieve 'witte rook'. 

Het betrokken KB moet nog gepubliceerd worden blijkbaar, en zodra dit rond is krijgen wij van de crisiscel van de stad Hasselt rechtsreeks de nodige communicatie.

Indien we, zoals verwacht, zouden mogen opstarten, zal dit terug zijn volgens de protocollen waarmee we gestopt zijn: 'code rood' dus. 

Dit betekent op voorhand inschrijven, de nodige afstand en maximum 29 personen aanwezig in de zaal. En onze dirigent in zijn aquarium uiteraard ;)


Om kort samen te vatten: we houden jullie op de hoogte. Dus omcirkel 11 juni al in potlood op de kalender, en houd de mailbox zeker in de gaten!


Met vriendelijke groeten

Corona-team KHDG

REPETITIES TIJDELIJK STOPGEZET

28 oktober 2020

Beste spelende leden van KH Demergalm Godsheide

Helaas hebben we samen met jullie kennis genomen van de verstrengde
maatregelen rond COVID-19.
Ondanks de inzet van alle vrijwilligers en een groot deel van onze
spelende leden, kunnen we jullie enkel melden dat de repetities
voorlopig stopgezet worden, en de aanmeldingen voor de repetitie van
30/10 dus geannuleerd worden.

De Corona-werkgroep blijft echter de situatie zoals steeds op de voet
volgen.
Zodra we terug mogen, zullen we alle nodige voorbereidingen treffen om
weer corona-veilig onze repetities herop te starten.

De aangekondigde algemene vergadering ter voorbereiding van de
oprichting van een VZW op 20/11 wordt helaas ook uitgesteld. Zodra de
situatie een dergelijke vergadering weer mogelijk maakt, brengen we
jullie van de nieuwe datum op de hoogte.

We wensen jullie allen een goede gezondheid toe ondertussen. Houd het
allemaal veilig, en volg alle richtlijnen van de overheid goed op. Zo
kunnen we spoedig terug samen bouwen aan een mooie muzikale toekomst.
voor onze vereniging.

 
DSC_0044.JPG

WIE WIJ ZIJN

Muzikaal talent of niet, iedereen is bij ons welkom! Zowel onze harmonie zelf, als het hele team erachter kunnen altijd een extra paar helpende handen gebruiken. En natuurlijk spelen we liever voor een volle, dan voor een lege zaal...
We verwelkomen je dan ook met veel plezier op een van onze volgende activiteiten of uitstappen!

 
DSC_0060.JPG

ONZE GESCHIEDENIS

Toen een muzikant van de harmonie van Beverst zich in Godsheide gevestigd had en de jaarlijkse processie opluisterde met het Te velde voor trompet en klaroen, kwamen enkele muziekliefhebbers op het idee om op zoek te gaan naar instrumenten om zelf een muziekvereniging op te richten. Bij de harmonie van Beverst vonden ze drie klaroenen en een trompet. Vervolgens werd Yvan Bollen aangesproken om een trommelkorps te vormen.  Hij leerde zeventien jongeren trommelen op de oude trommels van de harmonie van Kermt. Samen met de blaasinstrumenten vormden zij in 1963 een mooi korps .

Stilaan groeide de groep en de instrumenten van Harmonie Heilig Hart Maasmechelen werden overgenomen om op te oefenen. In 1968 werd de naam “Harmonie Demergalm” boven de doopvont gehouden. Die naam was geïnspireerd op de Demer, die door Godsheide stroomt. Onder leiding van Werner Heleven werd aan de harmonie een majorettekorps toegevoegd. In 1975 kocht de harmonie een officieel vaandel aan met een schenkende meter en peter. In 1976-1977 werd onder de bezieling van Guido Gielis een jeugdharmonie opgericht.

Dankzij de jaarlijkse Vlaamse kermis en later de muziekfeesten bleef de financiële situatie van de vereniging in evenwicht. In 2013 vierde de harmonie haar 50 jarige bestaan waardoor zij de titel “Koninklijke harmonie” kreeg.

Sinds haar ontstaan heeft Harmonie Demergalm verschillende dirigenten gekend. In chronologische volgorde: Guido Gielis, Tony Vanderstraeten, Brigitte Bellen, Greet Vancluysen en opnieuw  Brigitte Bellen.

Momenteel bestaat de KH Demergalm uit een 45 tal muzikanten met als voorzitter Patrick Hermes en als dirigent Filip Ceunen.

 
Er zijn op dit moment geen geplande evenementen
 

GALACONCERT 2019

fotoalbum

 
 

“Don’t only practice your art, but force your way into its secrets”

Ludwig van Beethoven

 

CONTACT

Kiezelstraat 118 3500 Hasselt

Bedankt voor de inzending!