DSC_0224.JPG

WELKOM BIJ KONINKLIJKE HARMONIE DEMERGALM GODSHEIDE

De gezelligste harmonie van Godsheide en omstreken

 

ANNULATIE REPETITIE TOT EIND 2021

29 november 2021

Beste muzikanten


Tot mijn grote spijt moet ik als kersvers voorzitter opnieuw nieuws brengen dat ik gehoopt had nooit meer te moeten brengen.
Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen moeten we jullie helaas meedelen dat de repetities geannuleerd worden tot en met vrijdag 17 december. Op 24/12 en 31/12 houden we een al eerder geplande kerstvakantie. We hopen jullie dus terug te zien op de eerste repetitie van 2022, op vrijdag 7 januari 2022 (onder voorbehoud van nieuwe maatregelen).


Maar niet getreurd!


Aangezien onze straatoptredens zo leuk waren begin november willen we van de nood een deugd maken, en wat aan onze conditie werken om het volgende keer nog beter te doen ;)

We nemen deze week een weekje verlof, en spreken bij droog weer af op vrijdag 10 december om 20u aan de zaal voor iedereen die interesse heeft (ook niet-muzikanten welkom uiteraard). Om 20u10 starten we met een gezonde wandeling van ongeveer een uurtje, waarbij we corona-veilig in de buitenlucht elkaar wat beter kunnen leren kennen zonder een instrument in onze handen. Bij regenweer schuift de activiteit een weekje achteruit uiteraard.


Samenvatting:

- eerstvolgende repetitie: vrijdag 7 januari 2022 20u (onder voorbehoud van evolutie maatregelen)

- eerstvolgende activiteit: vrijdag 10 december 2022 20u winterwandeling (enkel bij droog weer - tip: breng een lampje mee!)


In naam van het bestuur wens ik jullie alvast een veilig, gezond en fijn eindejaar toe, en hoop ik jullie terug te zien op 7 januari!

Met muzikale groeten

Jan Nijsen

Voorzitter KHDG vzw

 
DSC_0044.JPG

WIE WIJ ZIJN

Muzikaal talent of niet, iedereen is bij ons welkom! Zowel onze harmonie zelf, als het hele team erachter kunnen altijd een extra paar helpende handen gebruiken. En natuurlijk spelen we liever voor een volle, dan voor een lege zaal...
We verwelkomen je dan ook met veel plezier op een van onze volgende activiteiten of uitstappen!

 
DSC_0060.JPG

ONZE GESCHIEDENIS

Toen een muzikant van de harmonie van Beverst zich in Godsheide gevestigd had en de jaarlijkse processie opluisterde met het Te velde voor trompet en klaroen, kwamen enkele muziekliefhebbers op het idee om op zoek te gaan naar instrumenten om zelf een muziekvereniging op te richten. Bij de harmonie van Beverst vonden ze drie klaroenen en een trompet. Vervolgens werd Yvan Bollen aangesproken om een trommelkorps te vormen.  Hij leerde zeventien jongeren trommelen op de oude trommels van de harmonie van Kermt. Samen met de blaasinstrumenten vormden zij in 1963 een mooi korps .

Stilaan groeide de groep en de instrumenten van Harmonie Heilig Hart Maasmechelen werden overgenomen om op te oefenen. In 1968 werd de naam “Harmonie Demergalm” boven de doopvont gehouden. Die naam was geïnspireerd op de Demer, die door Godsheide stroomt. Onder leiding van Werner Heleven werd aan de harmonie een majorettekorps toegevoegd. In 1975 kocht de harmonie een officieel vaandel aan met een schenkende meter en peter. In 1976-1977 werd onder de bezieling van Guido Gielis een jeugdharmonie opgericht.

Dankzij de jaarlijkse Vlaamse kermis en later de muziekfeesten bleef de financiële situatie van de vereniging in evenwicht. In 2013 vierde de harmonie haar 50 jarige bestaan waardoor zij de titel “Koninklijke harmonie” kreeg.

Sinds haar ontstaan heeft Harmonie Demergalm verschillende dirigenten gekend. In chronologische volgorde: Guido Gielis, Tony Vanderstraeten, Brigitte Bellen, Greet Vancluysen en opnieuw  Brigitte Bellen.

Momenteel bestaat de KH Demergalm uit een 45 tal muzikanten met als voorzitter Patrick Hermes en als dirigent Filip Ceunen.

 
Er zijn op dit moment geen geplande evenementen
 

GALACONCERT 2019

fotoalbum

 
 

“Don’t only practice your art, but force your way into its secrets”

Ludwig van Beethoven

 

CONTACT

Kiezelstraat 118 3500 Hasselt

Bedankt voor de inzending!